Vestas vilda vecka – ordrar på över 1000 megawatt

Under kvartalets slut redovisar Vestas traditionsenligt sina vunna ordrar. Den senaste ordern är till en vindpark i Tyskland.
Vestas
Vindkraft i South Plains, i nordvästra Texas, USA. Foto: Vestas

Det är mer regel än undantag att danska vindkraftsbolaget Vestas redovisar sina ordrar i slutet av kvartalet, och detta kvartal är inget undantag. Ordrarna kommer från olika länder och samtliga har gått ut som pressmeddelande den senaste veckan.

301 megawatt – USA

Vestas har fått en order på 301 megawatt från TransAlta som ska använda Enventus-turbinerna för två projekt i Oklahoma i USA, enligt ett pressmeddelande.
Beställningen inkluderar driftsättning och serviceavtal på 15 år. Leveranser för båda projekten ska ske under fjärde kvartalet 2022 med driftsättning tredje kvartalet 2023.

87 megawatt – Finland

Vestas har fått en order på 87 megawatt från Abo Wind för Pajuperänkagas-projektet i Finland. Beställningen avser 14 stycken V162-6.2 MW-turbiner och innebär att Vestas nu har totala ordrar på nära 2 gigawatt i Finland. Leveranserna väntas ske under det andra kvartalet 2023, för att sedan driftsättas i det fjärde kvartalet. I ordern inkluderas även ett 25-årigt serviceavtal.

56 megawatt – Frankrike

Vestas har vunnit en order om 56 megawatt till ett projekt i Frankrike. Det inkluderar 18 vindturbiner och ett tioårigt serviceavtal. Leverans och driftsättning ska ske andra halvåret 2022.

25 megawatt – Italien

Vestas har vunnit en order på sex vindturbiner om totalt 25 megawatt till en italiensk vindpark. Ordern ska levereras i tredje kvartalet medan driftsättningen ska ske i fjärde kvartalet 2022.

81 megawatt – Argentina

Vestas har säkrat en order på 18 vindturbiner om 81 megawatt till ett projekt i närheten av Buenos Aires i Argentina. Ordern ska levereras under tredje kvartalet 2022 med en planerad driftsättning under andra kvartalet 2023.

430 megawatt – Brasilien

Vestas har vunnit en order från Renova Energia gällande underhåll av 24 vindparker om totalt 430 megawatt i Brasilien. Ordern omfattar 155 vindturbiner vilka ska underhållas under de nästkommande tio åren.

42 megawatt – Tyskland

Danska vindkraftsbolaget Vestas har vunnit en order på sju vindturbiner av typen Enventus på totalt 42 megawatt till en vindpark i Tyskland.  Ordern omfattar leverans, installation och service av gällande vindturbiner under en tidshorisont på 20 år. Första leverans väntas ske under första kvartalet 2023. Driftsättning planeras till andra kvartalet samma år.

 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets