Laddar

Vikande start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda med en dragning nedåt på tisdagen efter svag statistik från Kina och sjunkande oljepriser.

En del placerare vill också ställa sig vid sidlinjen inför Feds tvådagarsmöte.

Vinsterna för Kinas industriföretag sjönk med 0,1 procent i årstakt i september. Det uppger den kinesiska statistikbyrån enligt Reuters.

Den tyska kemijätten BASF är indikerad att börja dagen med 5,5 procents nedgång efter sänkta utsikter, skriver Reuters.

Begränsade rörelser noterades på USA-börserna på måndagen där ett antal bolagsaffärer meddelades. Handeln var relativt lugn inför styrräntebeskedet från Federal Reserve senare i veckan.

Europabörserna väntas öppna med att sjunka 0,2 procent, enligt terminerna.

Hexagon redovisar ett resultat före skatt på 162 miljoner euro för det tredje kvartalet. Det var knappt 2 procent bättre än förväntningarna som låg vid 159 miljoner, ställt mot SIX News/Inquiry Financials enkät. Försäljningen var precis som väntat 742 miljoner.

Alfa Laval redovisar ett resultat efter finansnetto på 1.338 miljoner kronor för tredje kvartalet. Resultatet blev därmed i linje med förväntningarna som låg vid 1.334 miljoner. Försäljningen var något under förväntningarna. Bolaget väntar sig att efterfrågan under fjärde kvartalet kommer att vara på samma nivå eller något högre än i tredje kvartalet.

Exklusive engångsposter uppgick Lindabs rörelseresultat till 175 miljoner under juli-september. Det var under förväntningarna som låg på 205 miljoner. Kvartalet inleddes svagt. Under andra halvan av kvartalet var utvecklingen däremot “stark”, skriver Lindabs vd Anders Berg i delårsrapporten.

Registreringarna av tunga lastvagnar (över 16 ton) i Europa (EU+EFTA) steg med 19,4 procent i september jämfört med samma månad i fjol, meddelar ACEA.

Goldman Sachs höjer rekommendationen för Tele2 till neutral, från tidigare sälj. Aktien tas dessutom bort från bankens paneuropeiska säljlista. Riktkursen sänks dock till 98 kronor, från tidigare 103 kronor.

Nu utmanar Klarna de svenska storbankerna på allvar. Inom ett par år vill det snabbväxande betalbolaget kunna erbjuda både sparkonton och betalkort till sina kunder, skriver Dagens Industri.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour