Virusoro tynger på Wall Street

De ledande börserna på Wall Street vände nedåt under tisdagskvällen då det amerikanska smittskyddsinstitutet, CDC, bekräftade det första fallet av det dödliga coronaviruset i landet.

Viruset har varit ett orosmoment på de globala börserna under de senaste dagarna när det har spridit sig i Kina.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,5 procent till 29.196. Det bredare S&P 500 sjönk 0,3 procent till 3.321 medan Nasdaqs kompositindex hade backat 0,2 procent till 9.371.

Sektorsvis gick fastighetsbolag bäst men energisektorn var klart svagast.

USA:s president Donald Trump sade i sitt tal vid World Economic Forum i Davos på tisdagen att fas två av handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att inledas “inom kort”. Han sade även att relationen mellan länderna numera är “mycket god”.

Bland enskilda bolag i USA sjönk Boeing efter uppgifter under kvällen om att flygplanstillverkaren inte förväntar sig att 737 Max-modellen kommer att återgå till trafik förrän tidigast juni eller juli. Tidigare under dagen framkom uppgifter att Boeing för samtal med banker om att låna 10 miljarder dollar eller mer, för att hantera de växande kostnaderna för bolagets olycksdrabbade modell 737 Max. Aktien stängde ned 3,3 procent.

Beyond Meat rusade 18 procent då cafékedjan Starbucks meddelade att man kommer att utöka sina växtbaserade alternativ på menyn.

Tesla avfärdade en begäran riktad till amerikanska myndigheter om återkallande av 500.000 bilar för ett påstått fel där bilar oavsiktligt ska ha accelererat. Enligt Tesla är begäran “fullständigt felaktig” och dessutom inlämnad av en av aktiens blankare. Elbilstillverkaren var upp 7,2 procent.

Nedåt gick det däremot för Morgan Stanley Investmentbanken har sänkts till neutral från tidigare köp av Citi, som anser att aktien nu är rättvist värderad efter att ha stigit med 27 procent de senaste tre månaderna. På tisdagen backade aktien 2,8 procent.

Oljeservicebolaget Halliburton sjönk 0,8 procent trots att bolaget överträffade analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport, där såväl vinst som intäkter slog konsensus. Hela sektorn gick dock svagt samtidigt som oljepriset sjönk.

Även Logitech, som tillverkar datortillbehör, avancerade efter att ha överträffat förväntningarna gällande omsättning och resultat för det gångna kvartalet. Aktien steg 2,6 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 6 punkter till 1,77 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här