Volkswagen sänker försäljningsprognos

Volkswagen sänker bolagets medellånga försäljningstillväxtprognos för 2020 med 5 procentenheter till en 20-procentig ökning jämfört med för fyra år sedan, framgår av en presentation på måndagen.

Den tyska fordonstillverkaren Volkswagen har noterat inbromsning i industrin och sänker därför tillväxtprognosen till 20 procent mot försäljningen som uppnåddes 2016. I bedömningen för både ett och två år sedan var prognosen en 25-procentig ökning i rullande fyraårscykel.

För att motverka den makroekonomiska inbromsning som drabbat fordonsbranschen har Volkswagen inlett förberedelser för avyttring av verksamhet som inte betraktas vara att anse som kärntillgångar, heter det vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här