Wallenbergssfärens FAM dubblar ägandet i Novare

FAM, som ägs av de största Wallenbergstiftelserna, har köpt ytterligare 10 procent av aktier i Novare, ett företagsgrupp som innehåller en rad olika tjänstebolag.
Wallenbergssfärens FAM dubblar ägandet i Novare - HÅKAN BUSKHE
Håkan Buskhe, VD på FAM, Wallenbergfamiljens ägarbolag. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

I och med köpet har FAM dubblat sitt ägande till 20 procent. Samtliga befintliga delägare kvarstår och fortsätter att arbeta inom Novare.

”Novaregruppen har under de senaste 20 åren utvecklats till en ledande aktör inom humankapitalfrågor och vi ser att dessa frågor även fortsättningsvis kommer att vara avgörande för att bolag ska kunna vidareutveckla sin konkurrensförmåga. Vi har som ägare under 2023 sett Novaregruppen utvecklas på ett positivt sätt i en tuff marknad och är därför glada över att öka vårt ägande i bolaget och även framgent kunna vara med och stötta Novare”, säger Håkan Buskhe, VD för FAM.

Novaregruppen omsatte under förra året cirka 300 miljoner kronor. Bolaget grundades 2001 av Fredrik Hillelson och Investor med syftet att erbjuda HR-stöd till Investors mindre portföljbolag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets