Warren Buffett: Vi köpte inte Activision Blizzard på insiderinformation

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway storköpte inte aktier i Activision Blizzard baserat på insiderinformation. Det skriver finansmannen i ett brev till New York Post.
Warren Buffett: Vi köpte inte Activision Blizzard på insiderinformation - warren-buffett-900
Warren Buffett. Foto: AP Photo/Nati Harnik, File/TT
Berkshire Hathaway köpte aktier för en miljard dollar i spelbjässen Activision Blizzard före det att bolaget blev uppköpt. Buffett uppger i brevet till kvällstidningen att han genom sitt brev vill klargöra ”felaktig information” om transaktionen.

Den extremt bra tajmingen för Berkshire har det efteråt spekulerats kring, enligt New York Post. Microsoft-grundaren Bill Gates är nämligen en nära vän till Buffett och satt tidigare i styrelsen för finanskonglomeratet.

Enligt Buffett genomfördes dock köpen av två tycken oberoende investeringschefer på Berkshire, vilka båda arbetar oberoende från finanslegendaren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.