Wells Fargo väntas betala 3 miljarder dollar för avslutad kontoutredning

Amerikanska storbanken Wells Fargo väntas betala cirka tre miljarder dollar, motsvarande 29,5 miljarder kronor, för att få den federala utredningen kring kontoskandalen avslutad. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Wells Fargo

Banken har hittills redan betalat över en miljard dollar till samma tillsynsmyndigheter för övertrampet. Upptäckten gjordes 2016 att Wells Fargo otillåtet hade öppnat konton åt kunder utan deras vetskap i syfte att uppnå försäljningsmål. Därutöver utövade banken en tveksam lånepraxis för bilar och bostäder.

Hela skandalen har lett till att toppchefer fått lämna, banken redovisat operativa förluster på förlikningsavgifterna och att ryktet svärtats ned.

Den senaste förlikningen, under vilken banken inte förväntas erkänna skyldighet, har av New York Times på torsdagen rapporterats komma att bli tillkännagiven snart. Bloombergs källor uppger att detta kan bli av redan på fredagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.