WHO: Obligatoriska vaccinationer borde vara en ”absolut sista utväg”

Världshälsoorganisationens europachef Hans Kluge anser att obligatoriska vaccinationer borde vara en 'absolut sista utväg', skriver CNBC.
Pfizers coronavaccin.
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT

Uttalandet kommer i en tid när vissa länder har infört vaccinationskrav och därmed förbisett etiska frågeställningar till förmån för den övergripande fördelen som vaccination ger.

”Krav kring vaccination är en absolut sista utväg, och endast tillämpliga när alla andra möjliga alternativ för att förbättra vaccinationsupptaget har uttömts”, sade Kluge.

Emellertid sa EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen förra veckan att det var dags att ”tänka på obligatorisk vaccination” i EU, där enskilda stater kan införa vaccinmandat. Kommentarerna gjordes efter att vaccineringsgraden i vissa medlemsländer fortfarande är låg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets