Youtube lanserar streamingtjänst för musik

Youtube, som ägs av sökmotorföretaget Google, kommer att starta en betald och reklamfri streamingtjänst för musik nu på måndag.

Google tar därmed på allvar upp kampen mot andra streamingtjänster som Spotify, Pandora och Apples Beats Music. Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Tjänsten, som ska heta Youtube Music Key, kommer till en början att vara tillgänglig på PC-datorer och smartphones med Googles operativsystem Android. En version för Iphone är under granskning i Apples App Store, uppger en talesperson för Google.

Tjänsten kommer att vara gratis för inbjudna under de första sex månaderna. Därefter kommer tjänsten att kosta 7,99 dollar i ett inledningsskede för att därefter kosta 9,99 dollar i månaden.

I inledningsskedet kommer Youtube Music Key att vara tillgänglig i USA, Storbritannien, Irland, Spanien, Italien, Portugal och Finland.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.