Zuckerberg säljer Facebook-aktier

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, tillika vd för bolaget, har inlett sin första större försäljning av Facebook-aktier för att finansiera den filantropiska verksamheten som han har tillsammans med sin fru. Det rapporterar Bloomberg.

Mer än 760.000 aktier såldes till ett värde av 95 miljoner dollar, motsvarande cirka 795 miljoner kronor. Pengarna kommer gå till Chan Zuckerberg Initiative Holdings och Chan Zuckerberg Foundation.

Efter att Zuckerberg fick en dotter tillsammans med sin fru Priscilla Chan meddelade de att de har för avsikt att ge bort 99 procent av sin förmögenhet under deras livstid. Planen är att pengarna ska gå till att hitta lösningar på problem inom hälsa, vetenskap och utbildning.

När de i december i fjol meddelade att de tänker ge bort sin förmögenhet värderades deras tillgångar i bolaget till 45 miljarder dollar, motsvarande omkring 377 miljarder kronor. Sedan dess har Facebooks aktie stigit med mer än 15 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.