Amazon föll efter rapport

Amazons vinst andra kvartalet blev lägre än väntat och aktien föll i efterhandeln.
Amazon föll efter rapport - jeff-bezos-affarsvarlden-700_binary_6856350.png

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon redovisar ett resultat per aktie på 5:22 dollar för det andra kvartalet 2019 (5:07). Analytikernas förväntningar var ett resultat på 5:56 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Försäljningen uppgick till 63,4 miljarder dollar (52,9). Väntat var en försäljning på 62,5 miljarder dollar.

Trots att vinsten ökade jämfört med samma kvartal i fjol innebär det andra kvartalet att vinstökningstakten avtagit. Under det första kvartalet mer än fördubblades vinsten, påpekar bland andra Wall Street Journal.

 

Lönsamheten påverkades negativt i synnerhet av ökade leveranskostnader, då bolaget infört “one-day shipping” som standard för sina premiumkunder. Lägre tillväxt för molntjänsterna och ökade förluster utanför Nordamerika påverkade också resultatet negativt. Aktien backade knappt 3 procent i den amerikanska efterhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.