Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analytiker: Här ger virusfrossan köpläge

2020-02-24 15:07
Foto: Alexander Pohl/TT

USA-börserna faller i samband med den coronaoro som drar över världen. Analytikerna på Wall Street låter dock inte börsfallet avskräcka från köprekommendationer för flera aktier.

CNBC har granskat Wall Street research för att hitta köprekommendationer mitt i coronafrossan.

Bland annat får Kontoor, med varumärken såsom Lee och Wrangler, en positiv rekommendation från Susquehanna trots att aktien förra veckan föll med 7 procent. Trots att bolaget tros påverkas av cornoaviruset kortsiktigt spår analytikerna att den växande globala plattformen kommer att skydda från långtgående konsekvenser och bolaget tros kunna nå sina finansiella mål för 2020 och 2021.

Apple, som på grund av coronaviruset vinstvarnade i början av veckan, föll också över 7 procent på Wall Street. Här håller emellertid Bair fast vid sin outperform-rekommendation. Trots vinstvarningen fortsätter efterfrågan utanför Kina vara stark och i linje med förväntningarna, skriver analyshuset som råder till köp på kurssvackan.

Även en av Apple-leverantören Qorvo föll med över 7 procent under veckan. Här ser Wells Fargo att det är ett bra läge att kliva in i aktien under kurssvackan då efterfrågan på Apples produkter i Kina väntas ta fart igen.

Morgan Stanley har i sin tur satt övervikt på Nike, som är ner över 3 procent den senaste veckan.

DA Davidson har en köprekommendation på mjukvarubolaget Synopsis, som tros påverkas av coronaviruset i andra kvartalet, men leverera ett starkt helår 2020. Aktien föll med över 8 procent förra veckan.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom