Andersson: ”Jag har inga planer på att växla ned”

AQ Groups storägare P-O Andersson lämnar över ordförandeklubban, men han behåller sina närmare 25 procent i bolaget.

AQ Groups avgående styrelseordförande och ena grundare P-O Andersson ämnar behålla sin fjärdedel av bolaget och engagera sig som styrelseledamot.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen, efter att ha aviserat sin sorti i samband med en påfallande svag bokslutsrapport från den Västeråsbaserade verkstadskoncernen på morgonen, efter nästan tio år som ordförande och över 20 år i styrelsen.

”Det är inte så märkvärdigt eller dramatiskt. Man har vuxit upp med företaget och hållit på med det i 25 år och passerat en bit in på 60, och har barn och barnbarn. Då tycker man att det borde finnas de som är bättre, snabbare och kvickare och kan digitalisering bättre”, säger han.

Han bedyrar att han som ledamot kommer att ”kämpa och göra allt för att det ska bli bra i framtiden också”.

Du äger nästan 25 procent av bolaget. Tänker du fortsätta med det?

”Absolut. Jag har inga planer på att växla ned när det gäller den biten.”

Som ny ordförande föreslås västeråsaren Patrik Nolåker, styrelseledamot i bland annat AQ Group och tidigare exempelvis vd för bygghissbolaget Alimak.

Den midcapnoterade AQ Group-aktien var ned mer än 14 procent till 182 kronor (drygt 16 gånger fjolårsvinsten och motsvarande ett börsvärde på 3,3 miljarder kronor) vid 10.40-tiden på torsdagsförmiddagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets