Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Apple-värdering slår nytt rekord

2017-11-09 14:29
Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Teknikjätten Apple slog ett nytt rekord på onsdagen då det blev det första börsbolaget i USA med ett marknadsvärde på över 900 miljarder dollar.

Vid börsstängningen på onsdagen hade Apples aktie stigit knappt 1 procent till 176,24 dollar, vilket innebär att bolaget värderas till 904 miljarder dollar. Det är första gången som bolagets marknadsvärde har överstigit  900 miljarder dollar vid en börsstängning. Det skriver Business Insider.

Apple-aktien har stigit med 52,6 procent hittills i år och enligt bolagets senaste prognoser kommer bolaget att redovisa en försäljning på mellan 84 och 87 miljarder dollar under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret , vilket vore ett rekord för bolaget.

Apple är sedan tidigare världens högst värderade bolag. Det bolag som står för den näst högsta värderingen är Googles moderbolag Alphabet, med en värdering på 728 miljarder dollar.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom