Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bilia skjuter upp stämman och utvärderar utdelningsförslaget

2020-03-24 13:44
En bilmekaniker utför service av en bil på Bilia i Malmö. Foto: Emil Langvad / TT

Bilia har, till följd av spridning av coronaviruset, fattat beslut om att skjuta upp årsstämman till ett senare datum.

"Fram till tiden för årsstämman kommer Bilias styrelse att analysera och bedöma situationen för att därefter utvärdera förslaget till utdelning för 2019", heter det i ett pressmeddelande.

Bilia återkommer med ny kallelse till årsstämma senast fyra veckor före det nya datumet. Årsstämman kommer att hållas senast den 30 juni 2020, i enlighet med gällande lagstiftning.

Vad gäller pandemins effekter på verksamheten uppger Bilia att nio av bolagets totalt 135 anläggningar är stängda enligt myndigheternas beslut. Dessa anläggningar är belägna Västeuropa, och i Belgien och Luxemburg har från denna vecka merparten av Bilias anställda, cirka 300 personer, permitterats från arbetet. I Sverige och Norge är samtliga 95 respektive 27 anläggningar öppna.

"I Sverige är den viktiga Serviceaffären hittills förhållandevis opåverkad. Vi följer utvecklingen noga och förbereder för permitteringar att införas när det behövs", skriver Bilia.

I Norge införs permitteringar av cirka 200 personer under denna vecka med anledning av lägre efterfrågan av Bilias tjänster.

"Bilia avser, vid behov, nyttja de åtgärdsprogram som erbjuds och som finansieras helt eller delvis av myndigheterna i våra verksamhetsländer", skriver bolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom