Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bloombergs förslag läckta - vill skärpa reglerna för finanssektorn

2020-02-18 13:14
Michael Bloomberg. Foto: Mehmet Demirci/TT

Michael Bloomberg, som vill bli Demokraternas presidentkandidat, väntas på tisdagen presentera en rad förslag som skärper regleringen av finanssektorn.

Det rapporterar New York Times.

Bland förslagen finns en skatt på 0,1 procent på finansiella transaktioner och skärpta bankregler i linje med Volcker Rule, och som även tvingar bankerna att ha mer reserver mot förluster.

Han vill skapa en särskild grupp inom justitiedepartementet som bekämpar företagsbrott, slå samman bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac och stärkta myndigheten för konsumenternas finansiella skydd, inkluderande även fordonssektorn.

Förslagen ses delvis som en omvändning från tidigare ståndpunkter, och mer i linje med andra kandidater inom Demokraterna som Bernie Sanders och Elisabeth Warren. Sanders vill däremot bryta upp de stora bankerna och Warren se en total översyn av private equity-sektorn.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom