Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carlos Ghosn spår att Nissan är bankrutt 2022

2020-01-22 08:17
Före detta Nissan- och Renaultchefen Carlos Ghosn. Foto: Maya Alleruzzo/TT

Den gripne och bedrägerianklagade tidigare vd:n Carlos Ghosn spår att biltillverkaren Nissan kommer att vara bankrutt 2022, enligt en japansk försvarsadvokat som intervjuade honom inför ett bokprojekt innan den färgstarke näringslivspampen företog sig en spektakulär flykt till Libanon.

Advokaten Nobuo Gohara fick förklarat för sig att koncernens konkurs är nära förestående, enligt Bloomberg News.

"Han berättade att det kommer dröja två-tre år, sen är Nissan bankrutt", sade Nobuo Gohara.

Några detaljer om profetian delade inte Nobuo Gohara med sig av, men de senaste kvartalens redogörelser från bolaget har bevisat svart på vitt att den svaga fordonsmarknaden i Kina och Europa gått hårt åt bolaget. Nissan har sänkt prognoserna och varslat personal. Börskursen har dykt med över 50 procent sedan Carlos Ghosn greps och alliansen med den franska storägaren Renault hamnade i farozonen.

Carlos Ghosn höll för två veckor sedan en tämligen välbevakad presskonferens i Beirut, dit han flytt för att undslippa vad han anser var en riggad rättegång i Japan. Den före detta toppchefen anklagade flera höga japanska potentater och Nissanchefer för att ligga bakom en komplott mot honom.

Hans tidigare sekundant, Greg Kelly, sitter fortsatt frihetsberövad i Japan mot anklagelser om liknande brott som Carlos Ghosn, bland annat förskingring av bolagsmedel och underrapportering av lön.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom