Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Detta ligger bakom storköpen i Collector

2019-11-20 15:27
Lena Apler, styelseordförande i Collector. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Collectors gynnsamma aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning. Det säger Collectors styrelseordförande Lena Apler till Nyhetsbyrån Direkt.

I tisdags mäklades en storpost om 4 miljoner Collector-aktier till kurs 43:50 kronor. Sedan dess har tre insynsregistreringar avslöjat att bolagets ordförande Lena Apler samt de två ledamöterna Erik Selin och Christoffer Lundström köpt delar av aktieposten.

Läs mer: Lena Apler tankar i Collector

Det verkar vara en samlad aktion?

"Vi var många som tyckte att det var ett väldigt gynnsamt tillfälle att köpa aktier på den här låga kursen som har varit ett tag. Det har funnits ett resonemang mellan flera av oss att vi vill köpa fler aktier och nu uppstod ett tillfälle. Och som insynsperson har man rätt begränsade möjligheter när man kan agera", säger Lena Apler.

De tre insynsköpen summeras till 1,2 miljoner aktier, vilket innebär att 2,8 miljoner aktier fortfarande är "oredovisade". Enligt vad Lena Apler känner till har inga fler insynsregistrerade personer köpt aktier utöver de tre transaktioner som nu har rapporterats.

Läs mer: Även Erik Selin tankar i Collector

"Alla är ju inte insynspersoner. Det finns ju storägare som inte är insynspersoner och rapporteringsskyldiga på samma sätt", säger hon.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom