Dometic når inte hela vägen fram

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, redovisar ett rörelseresultat om 583 miljoner kronor för det tredje kvartalet.
Dometic når inte hela vägen fram - dometic-700_binary_6976064.jpg

Rörelsemarginalen blev 12,7 procent.

Analytikerna i Infront Datas sammanställning av sex analytikers estimat hade väntat sig 681 miljoner kronor och 14,7 procent.

I rörelseresultatet ingår jämförelsestörande poster om -37 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 4.605 miljoner kronor efter tillväxt på 2 procent, varav en organisk tillväxt på -6 procent.

Här hade analytikerna väntat sig 4.635 miljoner kronor respektive en organisk tillväxt om -4,4 procent, enligt Infront Datas sammanställning.

Dometic bedömer att osäkerheten på vissa av bolagets marknader kommer att kvarstå på kort sikt.

“På grund av fortsatt utmanande marknadsförhållanden i Americas och ytterligare påverkan från USA:s tullar är den nya helårsprognosen för 2019 en negativ organisk tillväxt, en rörelsemarginal på runt 13,5 procent”, skriver vd Juan Vargues i delårsrapporten.

Vidare väntas nettoskulden i förhållande till ebitda borträknat förvärv ligga runt 2,4x vid slutet av 2019.

Det kan jämföras med tidigare prognos som aviserades i somras om en negativ organisk tillväxt och en rörelsemarginal på över 14 procent. I den tidigare prognosen väntades nettoskulden i förhållande till ebitda borträknat förvärv ligga runt 2x vid slutet av 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.