Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”Fingeravtrycksteknik i var tredje smartphone”

2015-06-18 09:42

I en färsk rapport från analys- och konsultfirman Tractica uppges att fingeravtrycksteknik kommer vara den vanligaste biometriska lösningen i mobila enheter.

Prognosen pekar på över 1 miljard enheter med inbyggda fingeravtryckssensorer år 2021, vilket motsvarar 34 procent av alla smartphones och surfplattor som förväntas levereras det året. Det rapporterar Biometric Update.

Enligt rapporten väntas användningen av sensorer vara större i vissa regioner, där Nordamerika pekas ut som ledande. Där bedöms 51 procent av mobila enheter vara utrustade med fingeravtryckssensorer år 2021.

- För närvarande är användningsfallen för fingeravtrycksläsare i mobiler inriktade på grundläggande autentisering för lokal tillgång till enheten och köptransaktioner, kommenterar chefsanalytiker Bob Lockhart.

Tractica menar att i takt med att penetrationsgraden ökar i framtiden kommer även användningsområdena att utökas. Det inkluderar till exempel identifiering för banktransaktioner, id-koll mot myndigheter och inom sjukvården.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom