Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fortsatt guldrusch efter virusfrossa

2020-02-24 11:08
Foto: imago stock/IBL

Efter att virusoron fått ny fart under helgen lyfter guldpriset ytterligare.

Ett stort antal nya fall av coronavirus har påträffats utanför Kina, i Italien, Iran och Sydkorea. Beskedet får har skapat drastiska börsfall på börsgolv världen över. Stockholmsbörsen faller drygt tre procent och det gör även andra ledande Europabörsen såsom Frankfurtbörsen och Parisbörsen.

Samtidigt stiger spotpriset på guld till 1 680 dollar per uns, den högsta nivån sedan februari 2013. Det senaste året har uppgången i guldpriset tagit fart efter några tuffa år.

Nyligen gjorde Goldman Sachs bedömningen att det finns ytterligare uppsida i guldet och att priset kan klättra upp till 1 750 dollar om man lyckas mota tillbaka coronaviruset under det första kvartalet. Om virusspridningen fortsätter ses istället priset kunna klättra till 1 850 dollar.


"Slutsatsen är att vi fortfarande ser guld som en strategisk allokering för att skydda en portfölj från geopolitiska risker så som det nuvarande utbrottet, de-dollarisering och negativa realräntor", uppgav banken.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom