Haldex justerar ned helårsprognosen

På grund av det försämrade marknadsläget justerar fordonsunderleverantören ned sin prognos för helåret.
Haldex justerar ned helårsprognosen - haldex-affarsvarlden-700_binary_6872531.png

Haldex rörelseresultat exklusive engångsposter uppgick till 85 miljoner kronor i det tredje kvartalet (79).

Den justerade rörelsemarginalen blev 6,6 procent (6,3).

Engångsposterna uppgick till -17 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet inklusive engångsposter blev 68 miljoner kronor (79).

Nettoomsättningen uppgick till 1.283 miljoner kronor (1.270).

På grund av det försämrade marknadsläget har prognosen för helåret justerats ned något. Ny bedömning är att omsättningen och rörelsemarginalen, exklusive engångsposter, kommer bli något lägre än föregående år.

Tidigare bedömning var att omsättningen skulle bli i linje med föregående år och att rörelsemarginalen exklusive engångsposter skulle bli i linje med eller högre än föregående år.

Det långsiktiga målet om en rörelsemarginal på 10 procent, exklusive satsningar på ny teknik, år 2022 ligger fast, skriver Haldex.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.