Jay Z-ägda Project Panther Bidco lägger bud på Aspiro

Project Panther Bidco lägger ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Aspiro värt 1,05 kronor per aktie.

Project Panther Bidco lägger ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Aspiro värt 1,05 kronor per aktie. Priset som erbjuds innebär en premie om 59,1 procent mot stängningskursen den 29 januari och 58,7 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen under de 90 kalenderdagar som avslutades den 29 januari.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aspiros styrelses oberoende budkommitté har enhälligt rekommenderat Aspiros aktieägare att acceptera erbjudandet.

Aspiros huvudägare, Streaming Media, som innehar cirka 75,9 procent av aktierna och rösterna i bolaget, har genom ett avtal med Panther, villkorat endast av att ”Panther i allt väsentligt uppfyller takeover-reglerna och god sed på aktiemarknaden”, ovillkorligen och oåterkalleligt åtagit sig att acceptera budet.

Panther kontrolleras av Shawn Carter, mer känd som Jay Z. Birgitta Henriksson på Brunswick bekräftar det sakförhållandet för SIX.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets