Kepler Cheuvreux: Attraktiv aktie trots att rapporten kan bli svag

Kepler Cheuvreux förväntar sig ett svagt fjärde kvartal från Dometic med motvind från de flesta av slutmarknaderna. Caset förblir dock attraktivt och köprekommendationen upprepas samtidigt som riktkursen höjs från 100 till 110 kronor.
Kepler Cheuvreux: Attraktiv aktie trots att rapporten kan bli svag - dometic-700_binary_6976064.jpg

Analysfirman pekar på att guidningen för 2020 kommer att vara nyckeln. Kepler räknar med oförändrad eller svagt positiv organisk tillväxt och en marginal som håller sig över 14 procent.

”Genom att rulla fram vår värdering ett år och applicera historiska EV/EBIT på 11x för 2021p når vi den nya riktkursen på 110 SEK (100). Vår kassaflödesvärdering indikerar ett rimligt värde på 106 SEK. Vi bör dock komma ihåg att om vd närmar sig det nya målet med 10% i tillväxt och 16-17% i marginal inom fem år indikerar det ett rimligt värde på 150 SEK eller mer”, skriver Kepler i sin analys.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.