Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kim Dotcom: Jag är pank

2014-11-25 14:27
Foto: AP Photo/New Zealand Herald, Mark Mitchell, File/TT

Finsk-tyske it-entreprenören Kim Dotcom, som dömts för insiderbrott med koppling till svenska fiaskoprojektet Letsbuyit, menar att han nu är pank.

2005 grundade Kim Dotcom fildelningssajten Megaupload. 2012 utförde polisen i Nya Zeeland en räd mot Kim Dotcom i det hus han hyrde utanför Auckland. Kim Dotcom greps på USA:s begäran för upphovsrättsbrott och sajten stängdes ner. Året därpå släpptes Kim Dotcom mot borgen.

Nu menar it-entreprenören att han är pank.

- Mitt juridiska team avgick efter att jag fick slut på pengar. Jag spenderade 10 miljoner dollar för att försvara mig själv. De har tömt mina resurser, sade han via Skype på en konferens i London, rapporterar Business Insider.

Kim Dotcom tror att han, på grund av sin ekonomiska situation, kommer att få återvända till fängelset vid nästa prövning gällande borgen.

- Jag är en lätt måltavla på grund av min överdådiga livsstil. Det är svårt att hålla en låg profil när du har nummerplåtar med "GOD" och "STONED" på. Dessutom är jag tysk och Hollywood älskar tyska Bondskurkar, säger han.

2013 startade Kim Dotcom den nya sajten Mega. Enligt Dotcom har Mega slagits samman med ett bolag som är listat på Nya Zeeland-börsen och är värderat till 210 miljoner dollar.

Kim Dotcom menar dock att han inte har något ägande i Mega, utan att bolaget ägs av hans fru, som han nyligen separerade från.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom