Kim Dotcom: Jag är pank

Finsk-tyske it-entreprenören Kim Dotcom, som dömts för insiderbrott med koppling till svenska fiaskoprojektet Letsbuyit, menar att han nu är pank.

2005 grundade Kim Dotcom fildelningssajten Megaupload. 2012 utförde polisen i Nya Zeeland en räd mot Kim Dotcom i det hus han hyrde utanför Auckland. Kim Dotcom greps på USA:s begäran för upphovsrättsbrott och sajten stängdes ner. Året därpå släpptes Kim Dotcom mot borgen.

Nu menar it-entreprenören att han är pank.

– Mitt juridiska team avgick efter att jag fick slut på pengar. Jag spenderade 10 miljoner dollar för att försvara mig själv. De har tömt mina resurser, sade han via Skype på en konferens i London, rapporterar Business Insider.

Kim Dotcom tror att han, på grund av sin ekonomiska situation, kommer att få återvända till fängelset vid nästa prövning gällande borgen.

– Jag är en lätt måltavla på grund av min överdådiga livsstil. Det är svårt att hålla en låg profil när du har nummerplåtar med “GOD” och “STONED” på. Dessutom är jag tysk och Hollywood älskar tyska Bondskurkar, säger han.

2013 startade Kim Dotcom den nya sajten Mega. Enligt Dotcom har Mega slagits samman med ett bolag som är listat på Nya Zeeland-börsen och är värderat till 210 miljoner dollar.

Kim Dotcom menar dock att han inte har något ägande i Mega, utan att bolaget ägs av hans fru, som han nyligen separerade från.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.