Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

2019-11-15 11:26
Mohammed Al-Amoudi. Foto: Pontus Lundahl / TT

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I våras tecknade Powercell och Bosch ett utvecklings- och licensavtal avseende bränslecellsstacken Powercell S3 för fordonsbranschen.

Aktierna såldes av Midroc New Technology som är ett riskkapitalbolag som ingår i bolagsgruppen Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi.

"Midroc New Technology har varit ägare i Powercell sedan 2008 men har gradvis minskat sitt ägande i bolaget under senare år", skriver Powercell.

Försäljningen av aktier i Powercell gjordes till kursen 106:89 kronor, långt under rådande kursen som på fredagsförmiddagen var runt 150 kronor.

Uppgifter om priset i affären kommer från inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Nyhetsbyrån Direkt söker representanter för Midroc för att få uppgifterna bekräftade.

Powercells kurs steg i börsöppningen efter att det blivit känt att Bosch gjort intåg i ägarlistan, men föll när priset blev känt via Finansinspektionens insynslista.

Mohammed al-Amoudi äger också aktier i Minesto, Crunchfish, Heliospectra, Promore Pharma och Nilsson Special Vehicles.

Saudiske Mohammed al-Amoudi var en av de finansmän som sattes i husarrest i Carlton Hotel i huvudstaden Riyad i november 2017. Han släpptes ur fångenskapen för nio månader sedan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom