Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nent tar engångskostnader om 700 miljoner

2019-12-10 08:35
Nents vd Anders Jensen.

Nent genomför besparingsåtgärder och tar engångskostnader om 700 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, bestående av engångskostnader och nedskrivningar av innehåll inom fri-TV och andra tillgångar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Underhållningsföretaget Nent ska genomföra en omorganisation för att "optimera utefter den strategiska prioriteringen att bli Nordens ledande streamingföretag", skriver bolaget.

Personalbesparingarna kommer huvudsakligen påverka 2020 och ska "kompensera för motvinden från en starkare dollar" samt möjliggöra för fortsatta investeringar i expansionen av streamingtjänsten Viaplay. Bolagets åtagande att leverera lönsam tillväxt för 2020 är oförändrat.

Nent har samtidigt genomfört en översyn av sina innehållsavtal och investeringar, vilket har resulterat i beslutet att skriva ner värdet av visst innehåll för fri-TV samt andra tillgångar.

"Detta återspeglar främst den pågående förändringen på typen av innehåll som Nent Group visar samt det faktum att historiska output-avtal för fri-TV avseende långsiktiga serieförpliktelser har begränsat kvarvarande värde", skriver Nent.

Engångskostnaderna om cirka 700 miljoner kronor består av uppsägningskostnader samt nedskrivningar. Kassaflödeseffekten relaterad till denna kostnad förväntas bli cirka 250 miljoner kronor.

Resultatet för det fjärde kvartalet kommer även inkludera rådgivningskostnader om cirka 15 miljoner kronor avseende sammanslagningen av Viasat Consumer och Telenors Canal Digital.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom