Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Selin fortsätter öka i Hoist Finance

2019-09-06 13:04
Erik Selin. Foto: Jörgen Appelgren

Finansmannen Erik Selin har under andra hälften av augusti köpt ytterligare nästan 1,6 miljoner aktier i Hoist Finance. Ägarandelen har därmed ökat till 7,4 procent.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

För cirka en månad sedan blev det via ägarstatistiken för juli, och via Nyhetsbyrån Direkts rapportering, känt att Erik Selin gått in i Hoist Finance med köp av nästan 4 procent av aktierna.

I mitten av augusti framgick det av ett flaggningsmeddelande att han köpt ytterligare aktier och gått över 5-procentgränsten. Sedan har han alltså köpt aktier för ytterligare 85-90 miljoner kronor. Erik Selin är nu Hoist nästa största ägare efter Swedbank Robur enligt Holdings sammanställning.

Erik Selin är storägare i Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger en större post i fastighetsbolaget Sagax och därutöver aktier i en lång rad finansrelaterade Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna) samt kredithanteraren Intrum.

Av ägarstatistiken för augusti framgår även att Erik Selin även köpt ytterligare 400.000 aktier i Resurs och innehavet har därmed växt till 3,2 miljoner aktier, eller från 1,4 till 1,6 procent aktierna i Resurs.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom