Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tulluppskjutning eldar på Asienbörserna

2019-09-12 08:02
Foto: Eugene Hoshiko/TT

Asienbörserna visade på övervägande stigande kurser på torsdagen. Beskedet från USA:s president Donald Trump om att tullarna på kinesiska varor senareläggs med två veckor fick ett varmt välkomnande på marknaderna.

I Tokyo var Nikkei 225-index upp 0,9 procent och Topix-index noterade en ny fyramånaders högstanotering. Hongkong-börsens Hang Seng-index var ned 0,3 procent tyngt av en tillbakagång för banker och försäkringsbolag.

Efter att Kina avbröt en höjning av tullarna på vissa amerikanska varor beviljade president Donald Trump en begäran om att senarelägga en tullhöjning för kinesiska varor till ett värde av 250 miljarder dollar. Den höjda tullen kommer nu att börja gälla från den 15 oktober i stället för som tidigare planerat från den 1 oktober.

Ämbetsmän i USA och Kina kommer att återuppta handelssamtalen senare under den här veckan eller under nästa vecka. Därefter väntar samtal på toppnivå i oktober.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom