Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Svenska banker stoppar ryska pengar

2020-01-23 07:42
Foto: Demian Stringer/TT

Rysk-svenska handelskammaren riktar kritik mot att svenska banker stoppar betalningar från ryska kunder för svenska företagare.

- Vi upplever att allt fler svenska företag har svårt att få betalt för sin export till Ryssland. Betalningar stoppas i banksystemet. I vissa fall får man ingen förklaring, inte ens när man vänder sig till bankerna, säger vd Heinz Sjögren till Ekot.

Enligt Sjögren har den senaste tidens uppmärksamhet kring misstänkt penningtvätt i svenska banker gjort bankerna nervösa när det gäller svenska företags affärer med Ryssland.

Enligt Ekot har en företagare i Haparanda stämt Swedbank efter att ha fått sina konton uppsagda efter affärer med ryska företag.

- Transaktioner till och från Ryssland måste granskas extra hårt, säger Unni Jerndal presschef på Swedbank till Ekot och poängterar att Ryssland är ett högriskland.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom