Tidigare regelefterlevnadsansvarig vid UBS döms för insiderbrott

En person som tidigare har varit ansvarig för regelefterlevnad på den schweiziska banken UBS, samt en annan person med anknytning till den tidigare UBS-medarbetaren, har gjort sig skyldiga till ytterligare ett fall av insiderbrott.
Tidigare regelefterlevnadsansvarig vid UBS döms för insiderbrott - ubs-700-170320_binary_6834044.jpg

Det rapporterar Financial Times utifrån ett jurydomslut i London. Denna jury överlägger om ännu ett fall där besked väntas på torsdag.

Nyligen slog samma jury fast att den tidigare UBS-medarbetaren hade berikat den andra personen med information beträffande avtal för bolag som Targa, BRE samt Kabel Deutschland. Onsdagens beslut rörde konfidentiella tips om kosmetikabolaget Elizabeth Arden.

Den brittiska finansinspektionen FCA påstår att den tidigare regelefterlevnadsanställda har gett konfidentiella tips beträffande avtal som UBS arbetade med. Personen som fick informationen ska sedan ha brukat den genom att handla med hävstångsprodukter, så kallade CFD:s, med en vinst på 1,4 miljoner pund mellan åren 2013 och 2014.

Den tidigare UBS-medarbetaren har enligt FT inte tagit del av pengar för den överförda informationen men ska i stället ha fått en ”förgylld livsstil” med besök på exklusiva nattklubbar.

Fallet är det första större i sitt slag som FCA har hanterat på tre års tid.

Maxstraffet för insiderbrott är sju års fängelse.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets