Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tidigare regelefterlevnadsansvarig vid UBS döms för insiderbrott

2019-06-26 14:27
Foto: IBL

En person som tidigare har varit ansvarig för regelefterlevnad på den schweiziska banken UBS, samt en annan person med anknytning till den tidigare UBS-medarbetaren, har gjort sig skyldiga till ytterligare ett fall av insiderbrott.

Det rapporterar Financial Times utifrån ett jurydomslut i London. Denna jury överlägger om ännu ett fall där besked väntas på torsdag.

Nyligen slog samma jury fast att den tidigare UBS-medarbetaren hade berikat den andra personen med information beträffande avtal för bolag som Targa, BRE samt Kabel Deutschland. Onsdagens beslut rörde konfidentiella tips om kosmetikabolaget Elizabeth Arden.

Den brittiska finansinspektionen FCA påstår att den tidigare regelefterlevnadsanställda har gett konfidentiella tips beträffande avtal som UBS arbetade med. Personen som fick informationen ska sedan ha brukat den genom att handla med hävstångsprodukter, så kallade CFD:s, med en vinst på 1,4 miljoner pund mellan åren 2013 och 2014.

Den tidigare UBS-medarbetaren har enligt FT inte tagit del av pengar för den överförda informationen men ska i stället ha fått en "förgylld livsstil" med besök på exklusiva nattklubbar.

Fallet är det första större i sitt slag som FCA har hanterat på tre års tid.

Maxstraffet för insiderbrott är sju års fängelse.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom