Platsannonser

Utbildningsansvarig inom dataskydd till ICA Gruppen

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2020 omsatte ICA Gruppen cirka 126 miljarder kronor och hade närmare 23 000 anställda i Sverige och Baltikum. ICA har på ett kvalitetssäkert sätt anpassat hela sin verksamhet till dataskyddsregleringen och har som ett led i det arbetet etablerat ett Privacy Office på koncernnivå. Privacy Office är en strategisk funktion som lyfter fram ICAs mål och ambition med dataskyddsarbetet i koncernen men även bistår ICA bolagen med legal expertkompetens i dataskyddsfrågor. Nu söker vi på Privacy Office en utbildningsansvarig inom dataskydd med ansvar att samordna interna behov och externa krav, kommunicera, interagera och utbilda de olika verksamheterna inom ICA koncernen i dataskyddsfrågor.

Om rollen
ICA-bolagen hanterar en stor mängd kunduppgifter och här får du möjligheten att arbeta med dataskyddsfrågor inom koncernens olika områden. ICA är en modern och trygg arbetsgivare som ständigt arbetar med förbättring, allt från digitalisering till hållbarhetsfrågor.

Vi är inne i en spännande läranderesa för dataskydd i hela ICA koncernen och söker därför någon som kan samordna, utveckla, driva och följa upp våra interna utbildnings- och kommunikationsinsatser. I arbetet ingår att proaktivt arbeta för att identifiera juridiska externa krav och de interna behov av utbildning eller stödjande verktyg som uppkommer i och med dessa ökade krav.

Som utbildningsansvarig på Privacy Office kommer du att agera spindeln i nätet. Din roll kommer att vara att koordinera behoven i samtliga ICA bolagen samt driva och utveckla utbildningsinsatserna, samordna dataskyddsevent och utveckla kommunikationsytorna för att kunna sprida information kring dataskydd på ett effektivt och attraktivt sätt.

Som kollega i Privacy Office kommer du att arbeta med många kontaktytor inom hela ICA koncernen och agera som drivkraft, möjliggörare och ambassadör för dataskydd. Rollen som utbildningsansvarig är ny och ger dig därför stort ansvar och möjlighet att utveckla både tjänsten och organisationen.

ICA erbjuder personlig utveckling samt vidareutbildning vid behov. Vi har också en aktivitetsbaserad och flexibel arbetsplats, bra luncher och trevliga kollegor. Du kommer att rapportera direkt till Head of Privacy Office och organisatoriskt höra till avdelningen Juridik inom ICA Gruppen med kontor i Solna nära Mall of Scandinavia. Arbetet kan innebära vissa resor inom Sverige och till baltländerna.

Om dig
Vi söker dig som har svensk juristexamen eller annan relevant akademisk bakgrund och cirka fyra års arbetslivserfarenhet inom dataskydd samt erfarenhet av att utbilda. Du har goda kunskaper inom dataskyddsförordningen och det är särskilt meriterande om du har arbetat i en kommunikativ och utbildande roll tidigare.

För att passa in hos oss är det viktigt att du är driven, självständig, prestigelös, ansvarsfull och nyfiken. Vi söker dig som är kommunikativ, öppen, initiativtagande, proaktiv, gillar att samarbeta och att bidra till hela verksamheten. Du har ett lösningsorienterat och pragmatiskt arbetssätt som gör att hela verksamheten kan, och vill, ta del av information. Det är viktigt att du har rätt inställning, vågar äga frågan, är ödmjuk och social samt trivs med att arbeta med olika digitala verktyg.

Frågor och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen och/eller företaget, vänligen kontakta Ellen From, tel 073 344 47 48 och mail ellen.from@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.