Readlys VD Maria Hedengren avgår

Digitala mediebolaget Readlys VD Maria Hedengren avgår efter att ha varit VD sedan 2019. Mats Brandt har utsetts till tillförordnad VD och kommer den 31 januari att ta över temporärt medan en annan bolagschef rekryteras, framgår det av ett pressmeddelande.
Readlys VD Maria Hedengren.
Readlys VD Maria Hedengren. Foto: Readly

Hedengren och styrelsen är överens om att Readly är i en fas där en ny VD ska rekryteras. Processen för detta har redan initierats.

”Jag är väldigt stolt över vad Readly-teamet har åstadkommit under mina tre år på Readly. Det har varit en ära att få förtroendet att leda detta team och nu när det är dags för mig att lämna över facklan har jag stor tilltro för dem då de fortsätter att ta sig an en mycket intressant framtid med många möjligheter”, säger Maria Hedengren.

Sedan börsnoteringen i september 2020 har bolagets aktiekurs sjunkit med 75%, vilket delvis skulle kunna förklara agerandet. Bolaget uppger att det levererat i linje med de långsiktiga finansiella målen sedan dess.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Karriär