Välkommen till nya Affärsvärlden

Nu är nya sajten äntligen sjösatt. Här hittar du aktieanalys på tusentalet börsbolag, allt material från det tryckta magasinet samt en massa annat. Det tar väl några dagar innan vi kommer helt i ordning och nedan besvarar jag några vanliga frågor och synpunkter.
Snart kommer även en ny design av magasinet Affärsvärlden.

Affärsvärldens nya hemsida är anpassad för dig som prenumererar på Affärsvärlden och vill ha bra digital tillgång till Sveriges ledande ekonomimagasin. Givetvis inklusive alla de analyser, portföljer och verktyg för investerare som tidigare låg under analystjänsten Börsplus men nu är integrerade och ingår i en prenumeration på Affärsvärlden.

Sammantaget kommer alltså en prenumeration på Affärsvärlden innehålla bland annat följande.

 • Ny tidning – Det tryckta magasinet kommer givetvis finnas kvar och komma ut veckovis till alla prenumeranter. Istället för torsdagar kommer vi dock gå över till att komma ut på måndagar. Det sker i nästa nummer som kommer den 4 maj och då med en ny och uppdaterad design.
 • Mer aktieanalys – Affärsvärlden har Sveriges vassaste analysredaktion med en bredare och djupare börsbevakning än någon annan. Som prenumerant på Affärsvärlden kommer du framöver få fler och mer djuplodande aktieanalyser än någonsin, både via tidningen men kanske framför allt digitalt.
 • Daglig e-post – Affärsvärldens analysredaktion kommer med nya aktieråd varje dag. Som prenumerant får du tillgång till dessa via dagliga nyhetsbrev via e-post. (OBS: Om du är prenumerant men ännu inte lagt in din e-postadress. Gör det! Antingen här på hemsidan eller genom att mejla till pren@affarsvarlden.se om du får problem. (Du behöver ha ditt prenumerationsnummer till hands. Det står vid din adress på senaste tryckta tidningen.)
 • Bättre hemsida – Målet är att du här både ska hitta de senaste analyserna, det löpande nyhetsflödet och allt unikt material från det tryckta magasinet. Vi är alla barn i början och det finns saker som vi kommer förbättra och vässa kommande dagar och veckor. Se Q&A nedan med vanliga frågor och svar om den nya sajten.

Punkterna ovan handlar om förändringar och förbättringar. Men kärnan är den-samma. Sveriges ledande ekonomimagasin sedan 1901. Vi finns till för att ge dig
fler insikter. Du tjänar ju på bättre analys.

/Peter Benson, chefredaktör

 

Frågor och svar om nya Affärsvärlden

Hur söker man efter vissa artiklar?

Sökfunktionaliteten kommer förbättras markant inom kort. Här är några tips till er som idag har svårt att hitta det ni söker.

 • Allmänt om sökfunktionen – Allt ligger i databasen. Men det har flyttats dit från två äldre sajter (Börsplus respektive ”gamla” Affärsvärlden) och det kan vara svårt att hitta exakt det man söker. Sökfunktionen kommer bli bättre inom kort men innan dess finns det andra vägar. Se nedan.
 • Alla artiklar – Så heter fliken överst till vänster bredvid logotypen. Gå in där och välj den kategori artikel du letar efter. Då kommer allt i kronologisk ordning.
 • Senaste Analyser – Söker du efter en analys om är äldre än några dagar? Under fliken Verktyg ovan finns vårt unika Analysarkiv. Gå in där och sök på aktiens namn.
 • Äldre nummer av Affärsvärlden – Alla är ännu inte upplagda i PDF-form men de fem senaste hittar du via tidningsbilden uppe i startsidans högra hörn.

Varför har Affarsvärldens gamla ”börssajt” försvunnit?

Det fanns ett antal funktioner på den gamla ”börssajten” som i olika utsträckning var:

 • Dyra i drift
 • Hade begränsad användning/trafik
 • Tekniskt dåliga
 • Sämre eller i bästa fall likvärdiga jämfört med andra gratisalternativ hos nätmäklare, banker etc.

Exempel på sådana funktioner var ”Min portfölj” och översiktssidan över världens börser. Här finns det bättre gratisvarianter hos aktörer som Nordnet, Avanza, storbankerna med flera. Detta parat med kostnaden och den relativt låga nyttjandegraden har gjort att vi valt att inte vidareutveckla dessa funktioner och istället prioriterat andra typer av innehåll.

Var hittar jag Affärsvärldens Generalindex, AFGX?

Ingenstans är svaret just nu. Det är Nasdaq som äger indexet och vi vill gärna börja visa indexet igen om det kan ske till rimliga ekonomiska villkor.