Några ord om Calle Froste

Affärsvärldens medarbetare Calle Froste har somnat in.

Calle Froste var en oerhört begåvad och hårt arbetande journalist som med glatt humör, ödmjukhet och i hög takt levererade grävande reportage och insatta analyser samtidigt som han under många år kämpade mot en cancer som skulle ha knäckt vem som helst för länge sedan.

Den artikel Calle Froste började arbeta med avslutades ofta som någonting helt annat och mycket intressantare än det ursprungliga utlägget, inte sällan kryddat med tunga nyheter. Alla som jobbat på en redaktion vet att det är ett signum på en riktigt bra reporter.

Calle Froste var cool, klok och rolig, hade en exakt intervjustil och ett avväpnande sätt. Dem som Calle Froste skrivit om genom åren, ofta hårt granskade, hade han ofta en fortsatt god relation till. ”Gubbarna” kanske hade en åsikt om rubriken eller tyckte genomslaget för artikeln var orättvist stort. Men de hade sällan något annat än stor respekt för Calle Froste som människa och yrkesman.

Hans sista artikel publicerades i mitten av december och handlade om säkerhetskoncernen Gunnebo. I vanlig ordning levererade Calle Froste ett litet mästerverk.

En månad senare lämnade han oss, alldeles för tidigt. Vi på Affärsvärlden har haft tur att i mer än tjugo år få arbeta ihop med en av Sveriges bästa journalister.

Han är djupt saknad, som vän och kollega, make och pappa.

Chefredaktör

Ett litet bidrag

I begravningsannonsen ber Calle Frostes familj oss att tänka på Svenska Freds genom en minnesgåva.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här