Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Här får du mest fritidshus för pengarna

2019-05-15 08:58
Foto: Hasse Holmberg/TT

I Skåne får man mycket fritidshus för pengarna. Men variationen är samtidigt stor.

I Båstad är snittpriset per kvadrat 46 564 kronor. Det kan jämföras med Sveriges billigaste ort, Örkelljunga, där snittpriset för ett fritidshus är 12 335 kronor per kvadratmeter.

Det visar Svensk Fastighetsförmedling, som med hjälp av Svensk Mäklarstatistik har tagit fram siffrorna med utgångspunkt i hur många kvadratmeter fritidshus man får för en miljon kronor i landets kommuner.

På första plats hamnar alltså Örkelljunga med 81 kvadratmeter för en miljon kronor. Tvåa på listan är Hässleholm med 76 kvadratmeter, följt av skånska Höör där man får 74 kvadratmeter. På fjärde plats hamnar närliggande Hörby med 65 kvadratmeter och på femteplats skånska Sjöbo där man i snitt får 59 kvadratmeter. Medan man kan få 81 kvadratmeter för en miljon kronor i nordskånska Örkelljunga får man endast 16 kvadratmeter på Värmdö utanför Stockholm. För samma summa får man 17 respektive 19 kvadratmeter fritidshus i Haninge utanför Stockholm och Kungälv på västkusten.

Helene Rothstein

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom