Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Svårt att äta dåligt i Macao

2019-06-12 18:00

Casinohusen vässar sina mat- och dryckesutbud. Vare sig det är MGM, Wynn, City of Dreams eller The Venetian, så har de minst en fine dining-krog att stoltsera med.

Till exempel har franske stjärnkocken Alain Ducasse öppnat restaurangen Voyages i City of Dreams. Hyllade peruanske kocken Mitsuharo Maido har en restaurang inuti MGM, som även stoltserar med Singapores mest kända dessertkock Janice Wong i samma hus.

Men en av de största snackisarna i stan står Tam Kwok Fung för. Han räknas till en av landets bästa kockar och har jobbat på restaurangen Jade Dragon inuti City of Dreams innan han nyligen värvades till Wynn Palace för att driva restaurangen Wing Lie. Kort efter att han lämnade Jade Dragon tilldelades den tre stjärnor i Guide Michelin.

"Jag bryr mig inte", säger Fung som redan fått fina utmärkelser i Kinas svar på däckföretagets krogbibel. "Jag ser inte tillbaka, jag ser framåt." Han är en kock av den gamla skolan och jobbar nästan alltid i service samt går till marknaden och köper själv sin fisk.

En annan hajpad restaurangöppning under samma tak är Sichuan Moon. Bakom den står kocken André Chiang, känd från flera framgångsrika restauranger i den här delen av Asien. När det kommer till matutbudet i Macao så är det svårt att äta dåligt.

Så fick Macao sitt namn

En av Macaos äldsta byggnader är templet A-Ma som byggdes redan 1488. Det byggdes för att tillbe den kinesiska sjöfarargudinnan Mazu, och man tror att Macao har fått sitt namn härifrån. Det sägs att portugisiska sjömän som stigit i land frågat om templets namn och fått svaret Maa-gok, ”Paviljongen för vår Moder”. I dag kan man besöka templet i Macaos historiska centrum som är listat som ett världsarv av Unesco.

38, 5

miljoner människor besöker Macao varje år. Flest är kineser. Antalet bofasta på halvön är 660 000.

Anna Norström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom