Sex anledningar till att allt fler köper förlovningsringar online

Att köpa sin förlovnings- och vigselring är för de flesta ett av de viktigaste köpen man gör genom livet. Det är ett smycke som ska bäras hela livet och man vill känna sig säker på att ringen man valt känns helt rätt. Detta köp är därför av stor betydelse och det innebär ofta en stor investering.

Fram till för bara 10 år sedan var det otänkbart (och nästintill omöjligt) att köpa sina förlovnings- och vigselsmycken online. På sin höjd handlade man sina nya löparskor eller det otymplia köksbordet på nätet.

Idag ser det helt annorlunda ut. Att storhandla veckans mat, nästa resa eller höstgarderoben online är en axelryckning för de flesta. Att veckohandla eller att gå och strosa i timmar i fysiska butiker är idag en främmande tanke för många. För att inte tala om att boka en resa på en fysisk resebyrå.

För några år sedan var det bara de allra djärvaste som vågade sig på att köpa sina mer exklusiva och betydelsefulla köp online. Diamantbranschen är en bransch som länge har varit utan förändring, men som nu står inför samma förändring som bokbranschen upplevde för 15 år sedan.

Allt fler ser däremot fördelarna med att även inhandla mer lyxiga och “otypiska” näthandelsprodukter online, inte minst vigselrelaterade smycken.

VANBRUUN.COM grundades för fem år sedan för att förändra detta och har snabbt vuxit. Idag är det nordens största aktör för exklusiva smycken online. Man har valt att kombinera det bästa hantverket med den den senaste tekniken för att göra online bättre än offline. Varför väljer då allt fler att frångå det som alltid varit och istället köpa sina förlovningsringar på nätet?

Vi listar sex anledningar nedan:

1. SPARAR TID

Till att börja med är vi bekväma av oss, och tid är en dyrbar vara i dagens samhälle. Det är tidskrävande att gå runt från butik till butik för att jämföra priser och utbud. Vi vill få det serverat till oss. Genom att kunna hämta inspiration och jämföra utbud online sparar du tid. Med några knapptryck kan du sondera terrängen och avgöra vad som faller dig i smaken.

2. SPARAR PENGAR

En självklar faktor till att allt fler köper sina förlovnings- och vigselsmycken hos VANBRUUN.COM är för att priserna ofta är långt under de fysiska butikernas. Några enkla anledningar till det är att man kan kapa vissa omkringkostnader såsom en ofta dyr lokalhyra, butikspersonal och ett stort varulager. Undersökningar visar att man kan erbjuda upp till 70% lägre priser jämfört med en fysisk butik.

3. PROVA HEMMA I LUGN OCH RO

Vanbruun erbjuder en tjänst där du kan få prova ringar hemma innan köp. Detta är perfekt om du vill spara pengar, men ändå inte vill ta steget fullt ut och köpa en ring innan du har sett den i verkligheten. Genom att kunna prova ringar hemma kan du jämföra olika modeller i lugn och ro.

4. SMIDIG OCH DISKRET LEVERANS

När du väl har beställt din ring kan du luta dig tillbaka och vänta på leveransen, de ledande aktörerna på marknaden erbjuder fri leverans med bud eller leverans till ombud. Du kan känna dig säker med en snabb och säker leverans, antingen hem till dörren eller till närmaste postombud. Leveransen sker mycket diskret med tanke på paketets innehåll.

5. OÄNDLIGT MED VAL

När du inhandlar en förlovnings- eller vigselring hos VANBRUUN.COM har du oändliga val och kan dessutom specialdesigna din ring helt efter dina preferenser och önskemål. På så vis kan du skapa en unik ring och du får visuella bilder skapade i ett CAD-program innan man påbörjar produktionen av er unika förlovnings – eller vigselring.

6. ÖPPET KÖP OCH FRI RETUR

Är du rädd att ringen inte ska falla din respektive i smaken? Bli av med detta orosmoment genom att handla en ring mot öppet köp. Många tycker att det är smidigt att man kan få hem ringen och prova i lugn och ro. Skulle det mot förmodan inte kännas helt rätt, kan man enkelt returnera ringen helt eller byta till en mer passande ringmodell.

FAKTA:

  • Platina är en växande trend inom smyckesbranschen. Allt fler ser fördelarna med denna ädelmetall som är betydligt mer slitstark och vridstyv än guld.
  • Runda diamanter är i särklass den mest populära diamantformen och står för cirka 80 % av alla diamanter i förlovningsringar.
  • Att fria med en solitärring blir alltmer populärt i Sverige.
  • I Sverige är det vanligast att båda parter har förlovningsring.
OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.