Rekordår för juristerna

På Sveriges största advokatbyrå Mannheimer Swartling går man mot ännu ett rekordår. Unikt är att alla verksamheter går bra samtidigt: från börsnoteringar och tvister till företagsaffärer och specialjuridik såsom miljörätt. Det säger Mannheimer Swartlings managing partner Jan Dernestam.
Podden AFV Magasin

Vad som sysselsätter affärsjurister speglar det som händer i näringslivet. Det råder alltså febril aktivitet på alla håll samtidigt.Tidigare brukade bolag och stater bråka mer i lågkonjunktur men på senare år har tvisterna ökat både i goda och dåliga tider.Har Sverige fått ett bråkigare näringsliv eller vad beror ökningen på?

För de anställda innebär rekord mer jobb. Och detta under en period då hela personalstyrkan har arbetat på distans.Hur gör man som ledare för en kunskapsorganisation när rekordår samtidigt sliter på den enda resurs man har – personalen? Vilka utmaningar finns när kontoret öppnar upp igen? Hur ser Jan Dernestam på ledarskap och vilka egenskaper letar han efter som en av jurymedlemmarna i utmärkelsen Årets ledare?