Börsen har nått taket

”Öresund missade racet på börsen och i cykliska aktier under början av 2019. Nu har börsen peakat och konjunkturkänsliga bolag kommer få mest stryk under resten av året”, säger vd Nicklas Paulson.

Mats Qviberg skulle ju absolut inte byta till Iphone, men när han väl fått den kan han inte släppa mobilen. Han är en vanemänniska men också väldigt positiv till de förändringar som genomförs”, säger Nicklas Paulson.

Det går naturligtvis inte att intervjua en vd för Öresund utan att fråga om relationen till Mats Qviberg och komma in på temat ”Vem är det som kör bolaget egentligen?”. Qviberg är inte bara huvudägare och styrelseordförande i bolaget. Han har en lång historia, 25 år, med Öresund, hans dotter Anna Engebretsen sitter i styrelsen och svärsonen Öystein Engebretsen är investeringsansvarig. Där återfinns för övrigt även Mats Qviberg själv som alltid är med på måndagarnas investeringsmöten. När Affärsvärlden besöker Öresund på Norrlandsgatan i centrala Stockholm sitter han med investeringsteamet och är för tillfället engagerad i bytet till ledlampor på kontoret.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets