Fästfesten är över

Bulten har övertygat historiskt och har via sina fullservicekontrakt goda tillväxtutsikter i år och nästa år. Det mesta av multipel- och marginal­expansionen ligger dock i backspegeln.

VÄNTA. Affärsvärlden köprek­ommenderade fordonsunderleverantören Bulten för första gången i december 2013 kring 50 kronor och har sedan dess haft en positiv syn. Aktien är en av årets vinnare med nästan 50 procents kursuppgång. Bulten levererar fästelement – i dagligt tal skruvar och muttrar – till den internationella fordonsindustrin och har uppvisat en övertygande organisk tillväxt, väsentligt över vad branschen har mäktat med.

Marknadstillväxten på några procent ska jämföras med Bultens årliga genomsnittliga tillväxttakt på 11 procent sedan 2012, helt organisk dessutom. En stor förklaring är en ökande andel fullservicekontrakt (FSP). Under samma period har rörelsemarginalen i princip fördubblats från 4 procent till knappt 8 procent innevarande år. Den starka utvecklingen är en effekt av ökade volymer, hög beläggning samt en effektiv produktionsstruktur.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här