Lönsamhetspotential som lockar

Scandidos är ett lovande tillväxtbolag inom strålterapibranschen som ser ut att kunna stå inför en islossning. Aktien är långsiktigt intressant i högriskkategorin.

KÖP Vid ett par tillfällen har Affärsvärlden, helt korrekt, valt att avstå i fallet Scandidos. De kortsiktiga riskerna i medicinteknikbolaget övertrumfade vid båda tillfällena den långsiktiga potentialen. Senast – i nummer 19/2018 – såg vi en uppenbar risk för att Scandidos skulle behöva be aktieägarna om nytt kapital. Och så blev det. I våras genomfördes en företrädesemission som tillförde bolaget knappt 35 miljoner kronor.

Parallellt med att finanserna stärkts har Scandidos kortsiktigt fått ordentlig snurr på försäljningen. Under det säsongsmässigt svaga första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, maj–april, ökade omsättningen med hela 82 procent. Då ska visserligen inflikas att jämförelsekvartalet var enkelt – första kvartalet under förra räkenskapsåret föll omsättningen med 27 procent. Men lätta jämförelsetal eller ej, det första kvartalet var starkt, och en förklaring till Scandidos goda momentum är en framgångsrik lansering av nya produkten Delta4 Phantom+ MR.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets