Utmaning nå tillväxtmålen

Medicinteknikföretaget Elekta har bommat sina finansiella mål de senaste sex till sju åren. Inte mycket talar för att bolaget ska nå dit under de kommande åren heller.

SÄLJ Det svenska cancerbehandlingsföretaget Elektas försäljningsstatistik för de senaste åren är ingen munter läsning. När många andra storföretag i Sverige har kunnat öka försäljningen under åren 2012 till 2017 med både 20, 30 och i en del fall 50 procent, har Elektas omsättning legat stilla. Under det nyss avslutade brutna räkenskapsåret, som sträckte sig till och med april i år, uppgick försäljningen till 11,3 miljarder kronor. Fem år tidigare var motsvarande siffra 10,7 miljarder kronor, vilket indikerar en årlig försäljningstillväxt kring 1,1 procent.

De senaste fem åren har också i ett annat avseende varit trist för Elekta. Resultatutvecklingen har gått på tomgång. Men nu ska det äntligen vara slut på de trista tiderna. Åtminstone om man ska tro vd:n sedan två år, tysken Richard Haussman, som i den senaste kvartalsrapporten konstaterade att bolaget nu står inför en period av snabb tillväxt och ökande vinster.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Alligator Bioscience