Volatil spelaktie tynger

Småbolagsportföljen fortsätter att tappa mark och ligger nu en bra bit efter index. Den stora rörelsen i det norska spelbolaget förklarar hela tappet, men vårt förtroende för caset är intakt.

Sedan förra portföljuppdateringen av Småbolagsportföljen i nummer 16/2018 har Stockholmsbörsens OMXSGI-index klättrat 4 procentenheter. Under samma period har sex av åtta innehav i portföljen återtagit förlorad mark, framför allt fiberbolaget Hexatronic som lämnade en bättre rapport än väntat. Portföljen har visserligen också klättrat, men långt ifrån hängt med börsen och ligger nu hela 6 procent efter index. Det är inklusive påfyllning i kassan på totalt 7 878 kronor i utdelningar från Acando, Mr Green och Hexatronic.

Hela indextappet förklaras av att det norska spelbolaget Gaming Innovation Group (GIG) tappat 17 procent under denna relativt korta period. GIG är portföljens största innehav och samtidigt det case som vi är mest övertygade om ska leverera en riktigt bra avkastning inom en inte alltför avlägsen framtid. Aktien är visserligen upp 20 procent sedan start, men är samtidigt mycket volatil, troligen den mest volatila aktien i spelsektorn. Möjligen kan man diskutera om det är lämpligt med en så stor exponering mot aktien. Det höjer risken i portföljen, men också potentialen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco