Se alla rekommendationer

ABB kan höja sitt marginalmål under kapitalmarknadsdagar – Kepler Cheuvreux

Kraft- och automationsbolaget ABB kan under sina kapitalmarknadsdagar höja sitt marginalmål , skriver Kepler Cheuvreux i en analys och upprepar rekommendationen behåll med riktkursen 33 schweizerfranc.

“Med tanke på de nuvarande förväntningarna på ebita-marginalen förväntar vi oss att ABB kan höja sitt marginalmål för de kommande tre åren till mer än 17 procent (från mer än 15 procent för helåret 2023) och ge ett nytt intervall för marginalerna räknat över hela cykeln”, skriver Kepler.

Kapitalmarknadsdagarna kommer pågå mellan den 29-30 november.

Kepler pekar även på att ABB:s konkurrenter nyligen levererat optimistiska finansiella mål för perioden 2024-26.

“När vi tar en titt på konsensus för intäktstillväxten under 2023-25 ser vi utrymme för att ABB skulle kunna guida för en årlig intäktstillväxt under två-tre år, samtidigt som målet för hela cykeln lämnas oförändrat.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.