Se alla rekommendationer

Placera lyfter bort köprådet på Clas Ohlson

Placera tar bort köprådet på hemfixarkedjan Clas Ohlson och avvaktar i kölvattnet av den starka kursutvecklingen.

Analyshuset satte köp på Clas Ohlson i somras då aktien föll efter besked om kraftigt sänkt utdelning. Placera bedömde då att en låg värdering och försiktigt stigande vinsttrend borde kunna få fart på aktien. Aktien är upp nästan 80 procent efter bokslutet.

“Återgår vi till aktien så blir impulsen ofta att ta hem vinsten och byta spår från köp till sälj efter en så kraftig kursuppgång som Clas Ohlson har haft på kort tid. Samtidigt är det väldigt mycket som faktiskt har vänt till Clas Ohlsons fördel de senaste månaderna”, skriver Placera.

Placera landar i att den högre, men inte utmanande höga, värderingen inte är skäl nog att kasta aktien överbord. “Potentialen är dock begränsad nu när det redan ligger i förväntningarna att det kommer bra försäljningssiffror och starka kvartalsrapporter. Vi lyfter bort köprådet och avvaktar.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.