Se alla rekommendationer

Tradevenue bedömer Bodyflight kan behöva ta in kapital om 12 miljoner kronor

Upplevelsebolaget Bodyflight kan behöva ta in kapital på runt 12 miljoner kronor för att nå sin expansions- och förvärvsstrategi, skriver Tradevenue i en uppdragsanalys som publicerades den 2 december och höjer sina prognoser för bolagets helår.

Bodyflight kom i slutet av november med sin Q3-rapport. Omsättningen steg till 9,9 miljoner kronor (6,4) och rörelseresultatet till 1,9 miljoner kronor (0,2).

“Vi hade förväntat oss att den sämre konjunkturen i Sverige – med stor påverkan på hushållens disponibla intäkter – skulle ha en större påverkan på efterfrågan på nöjeserbjudanden från företag som Bodyflight. Uppenbarligen har de exceptionella attraktioner som företaget erbjuder – i alla fall hittills – visat på en mycket hög motståndskraft i nuvarande ekonomiska läge”, skriver Tradevenue i en kommentar.

Analyshuset höjer sina prognoser för Bodyflights helår. Omsättningsprognosen höjs till 38 miljoner kronor och för rörelseresultatet till 5,8 miljoner kronor.

För att nå sin expansions- och förvärvsstrategi bedömer Tradevenue att Bodyflight måste få ett kapitaltillskott om runt 12 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.