Leading Edge Materials: Option på kritiska mineraler

Prospekteringsbolaget Leading Edge Materials har tre intressanta gruvprojekt. Mest känd för svenska allmänheten är Norra Kärr som är en stor fyndighet av sällsynta jordartsmetaller belägen intill Vättern. Den geopolitiska utvecklingen skulle kunna leda till att fyndigheterna får ett stort värde.
Leading Edge Materials: Option på kritiska mineraler - 8.-View-from-Granna-to-windfarm-and-site_south-1024×576
En animering av området runt Norra Kärr. I förgrunden syns Gränna och i bakgrunden hur en gruva vid Norra Kärr skulle kunna se ut.

Leading Edge Materials (1,20 kr) är ett kanadensiskt mineralprospekteringsbolag med fokus på EU. Bolaget är mest känt för Norra Kärr-fyndigheten vid Vättern som är Europas största fyndighet av tunga sällsynta jordartsmetaller. Bolaget äger även en ej verksam grafitgruva i Hälsingland och ett prospekteringsprojekt i Rumänien där bolaget hittat nickel och kobolt.

Aktien är primärnoterad i Kanada men är sedan början av 2018 parallellnoterad på First North. Att bolaget valde att parallellnotera aktien på First North i Sverige motiverades av att bolaget ville nå ut till europeiska investerare bättre. Sverige blev då ett naturligt val då mycket av verksamheten fanns här.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här