Menucard förenklar för företagen

Menucard är aktuella med en listning på Aktietorget. De tillhandahåller en app som vänder sig till företag och deras anställda vid restaurangbesök. Via appen kan användaren boka bord, betala för måltiden och skicka kvittot till företagets ekonomiavdelning. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenterar vd Kim Lykke Sommers bolaget.

Menucard vill förenkla och effektivisera representationsmåltider för företag och deras anställda genom en app där användaren kan boka bord, betala måltiden och spara kvittot. Bolaget tjänar sina pengar genom att man tar ut en avgift från restaurangerna för varje kund som man förmedlar via appen.

Bolaget finns idag i Danmark och har medlemsföretag med fler än 200 000 anställda och över 200 olika restauranger anslutna. De ska nu expandera till Sverige då marknaden för representationsmåltider är större i Sverige. Det beror på att det är mer vanligt att gå ut och äta i affärssammanhang i Sverige än i Danmark.

Menucard ska listas på Aktietorget och genomför i samband med listningen en nyemission. Teckningskursen är satt till 4,5 kronor per aktie. Vid fullteckning så kommer bolaget tillföras ca 20,4 miljoner kronor. Teckningstiden pågår mellan den 8 och 22 december.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.